Uzmanı uyardı: Yanlış estetik müdahalelerin 5 tehlikeli sonucu

Aptoula: Estetik İşlemlerde Bilinçli ve Sağlıklı Yaklaşım Şart

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Aptoula estetik işlemlerin bilinçsizce ve sağlıksız ortamlarda uygulanmasının tehlikelere davetiye çıkardığını belirtti. Estetik uygulamaların cilt sağlığını korumak açısından önemli olduğunu vurgulayan Aptoula, bu işlemlerin steril ortamlarda ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

Aptoula, estetik işlemlerin sadece görünümü değiştirmek için değil, aynı zamanda cilt sağlığını desteklemek ve eksiklikleri gidermek amacıyla yapılması gerektiğini belirtti. Hacim verme ve şekil değiştirme işlemlerinin yanı sıra cildi besleyen ve gençleştiren işlemlerin de önemli olduğunu ifade etti.

Botoks ve dolgu gibi işlemlerin kontrolsüz ortamlarda yapıldığında ciddi riskler taşıdığını ve yanlış uygulamalar sonucunda çeşitli komplikasyonlara yol açabileceğini söyleyen Aptoula, özellikle genç yaşta bu tür işlemlerin yapılmaması gerektiğini vurguladı. Sosyal medyada paylaşılan estetik uygulama sonuçlarının gerçeği yansıtmayabileceğine dikkat çekerek, işlemlerin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini önerdi.

Related Posts

Bel ağrısı nasıl geçer?

‘’Araştırmalar toplumun en az yüzde 80’inin yaşamlarının bir döneminde bel ağrısından şikayetçi olduğunu gösteriyor’’ diyen Op. Dr. Akkor bu yaygın sorunun nedenlerini ve tedavi
yollarını açıkladı.

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.